OSTRZEŻENIE: NIE UŻYWAJ ŻADNEGO SMARTFONA DO POBIERANIA OPROGRAMOWANIA I INSTALOWANIA OPROGRAMOWANIA NA MAŁYM DYSKU USB. .... UŻYWAJ TYLKO KOMPUTERA Z SYSTEMEM WINDOWS 11 - LAPTOPA.
ALERTA: Należy pamiętać, że MAZDA OBSŁUGUJE TYLKO PRZEWODOWY HUB AUX I DWA DUŻE KABLE USB DO KONWERSJI Carplay i/lub AndroidAuto.
Oryginalny Mazda CP/AA Wireless można uzyskać TYLKO za pomocą zaktualizowanego ''Wireless CMU'' (sprzęt w desce rozdzielczej) i zaktualizowanego nowego huba AUX.
MAZDA NIE SPRZEDAJE ANI NIE OBSŁUGUJE CP/AA WIRELESS ZA POŚREDNICTWEM ''Carplay Dongle'' tylko za pośrednictwem droższego "Wireless CMU".
Te ''Carplay Dongle'' nie pochodzą od Mazdy i nie mogą być uważane za oryginalną część Mazdy.
Są sprzedawane za pośrednictwem Amazon, eBay itp., byłbym ostrożny co do ich żywotności (lub okresu eksploatacji).
Osobiście polecam tylko ORYGINALNĄ aktualizację CP/AA, która WYMAGA 2 przewodowych kabli USB i instalacji zaktualizowanego huba AUX lub Box PO tym, jak Twoje oprogramowanie układowe 74.00.324A działa. Najnowsze i ostateczne oprogramowanie układowe 74.00.324A Mazda
działa dobrze z tymi bezprzewodowymi Carplay Dongles, ALE zalecam, abyś UŻYWAŁ TYLKO instrukcji, które dostarczam ze wszystkimi moimi oryginalnymi oprogramowaniami Mazda, ponieważ te inne dostarczone dokumenty to albo stare i przestarzałe oprogramowanie układowe z linku Google i instrukcji, które są bardzo niejasne.
UWAGA: SĄ OSOBY, KTÓRE POBIERAJĄ OPŁATY ZA TE AKTUALIZACJE W ROSJI LUB NA UKRAINIE LUB NA eBay LUB Amazon, NIGDY NIE POBIERAM OPŁAT, NIGDY NIE PŁACISZ ZA NOWE PLIKI
RÓWNIEŻ UWAGA: NIE MOŻESZ ZMIENIAĆ ANI WYMIENIAĆ SYSTEMÓW INFOTAINMENT.
WSZYSTKIE EXPORT Mazda 2 UŻYWAJĄ 6. GENERACJI MAZDA CONNECT.
7. generacja MAZDA HOME SCREEN ma biały tekst na czarnym ekranie.
6. generacja MAZDA HOME SCREEN ma czerwone ikony wyboru na czarnym ekranie.
PROSZĘ ZANOTOWAĆ: 74.00.324A JEST TERAZ OSTATECZNYM OPROGRAMOWANIEM, ponieważ wszystkie samochody Mazda używające tego oprogramowania układowego .up SĄ WYCOFANE Z PRODUKCJI i nie są już instalowane w żadnych nowych modelach Mazdy wyprodukowanych w 2024 roku.
Tak, ta aktualizacja oprogramowania układowego jest dla wszystkich Mazda 2 z ekranem dotykowym pokazanym powyżej, a następnie tak, możesz również mieć działające i w 100% oryginalne Mazda Carplay i/lub Android Auto, jeśli chcesz.
Oryginalna część oprogramowania układowego Mazda, którą Ci dostarczam, jest całkowicie darmowa, wystarczy wysłać mi wiadomość (patrz poniżej) kraj i region, którego potrzebujesz, wraz z aktualnym numerem wersji w samochodzie, którego używasz dzisiaj, a ja odeślę Ci poprawny link do pobrania.
Aby dowiedzieć się, jaka wersja jest teraz w Twojej Maździe 2, zrób następujące czynności..
1. Dotknij czerwonego okrągłego koła zębatego "SETTINGS" na ekranie głównym.
2. Następnie u góry ekranu po prawej stronie szary folder "System".
3. Przewiń ekran w dół do "About", dotknij About.
4. Następnie dotknij "Version Information", wyświetli to aktualne oprogramowanie układowe używane dzisiaj w Twoim samochodzie oraz kod kraju lub regionu, taki jak EU N lub NA N lub 4A N, więc podaj mi to również w swojej wiadomości zwrotnej do mnie.
Po zainstalowaniu najnowszego oprogramowania układowego i użyciu go w samochodzie, musisz kupić i zainstalować dwa zestawy oryginalnych części Mazda, czyli zupełnie nowy hub Aux i zupełnie nowy zestaw kabli z dwoma kablami, które pasują między istniejącym CMU w desce rozdzielczej (za ekranem dotykowym) a nowym hubem Aux (gdzie znajdują się gniazda kart SD).
Nowy zestaw CP/AA na zdjęciu poniżej.
Nie musisz instalować nowych części, jeśli nie chcesz działającego CP/AA. Możesz TYLKO zaktualizować do nowego i najnowszego oprogramowania układowego 74.00.324, które zapewnia najnowsze aktualizacje i szybsze ładowanie i używanie systemu MZD Mazda Connect.
Uwaga: NIE dostarczam ani nie pomagam w żadnych AIO TWEAKS, musisz rozpocząć nowy wątek, proszę, nie pytaj mnie tutaj o AIO Tweaks, nie odpowiem.
OSTRZEŻENIE ⚠ : NIE UŻYWAJ ŻADNEGO DYSKU FLASH USB WIĘKSZEGO NIŻ 16 GB.
RÓWNIEŻ UWAGA: Nie polegaj na tym, że Twój dealer Mazdy zaktualizuje Twoje oprogramowanie układowe dla Connect, ponieważ większość nigdy tego nie zrobi, chyba że zgłosisz konkretny problem lub usterkę.
UWAGA: Linki do bezpiecznego nowego oryginalnego oprogramowania układowego Connect NIGDY nie zostaną opublikowane publicznie W TYM WĄTKU lub na Forum, zostaną DOSTARCZONE TYLKO za pośrednictwem Prywatnej Wiadomości bezpośrednio do Ciebie.
JEŚLI szukasz oryginalnego oprogramowania układowego Mazda, jak wymieniono PRYWATNA WIADOMOŚĆ mnie TYLKO tutaj na tym Forum z Twoim modelem, jakie numery wersji systemu operacyjnego znajdują się w każdym (Fail-safe i Reinstall) i w jakim kraju samochód jest używany, WYŚLIJ MI TYLKO zdjęcie ekranu Ustawień "OS VERSION". Nowi członkowie muszą publikować na Forum, aby się zakwalifikować.
KLIKNIJ TUTAJ Poniżej...
Kliknij, aby wysłać wiadomość
PROSZĘ NIE PYTAĆ O PLIKI OPROGRAMOWANIA w WIELU FORACH MAZDA.?
JEŚLI WYSYŁASZ WIADOMOŚĆ DO "ASH8", KTÓRYM JESTEM JA, TO JESTEM TĄ SAMĄ OSOBĄ!
Nie dostaniesz tego, czego chcesz, szybciej, ale stworzysz dla mnie więcej pracy
PRZYKŁAD PONIŻEJ ZDJĘCIA EKRANU, KTÓREGO POTRZEBUJĘ Z TWOJEJ WERSJI OPROGRAMOWANIA W TWOIM SAMOCHODZIE TERAZ,
A NASTĘPNIE WYŚLIJ MI WIADOMOŚĆ Z DOŁĄCZONYM ZDJĘCIEM......
OSTRZEŻENIE: PROSZĘ ZANOTOWAĆ, JEŚLI NIE MOŻESZ DOSTARCZYĆ MI ZDJĘCIA
WERSJI OPROGRAMOWANIA SAMOCHODU W TWOJEJ PRYWATNEJ WIADOMOŚCI DO MNIE, ABY ZWERYFIKOWAĆ, NIE MOGĘ WYDAĆ CI PLIKU(ÓW) AKTUALIZACJI MAZDA CONNECT.
Plik .Pdf z INSTRUKCJAMI INSTALACJI OPROGRAMOWANIA JEST DOSTARCZANY w KAŻDYM ZESTAWIE PLIKÓW.
INSTRUKCJE INSTALACJI .PDF DLA NOWEJ INSTALACJI SPRZĘTU AUX Hub ZNAJDUJĄ SIĘ W TYM LINKU TUTAJ....AUX HUB I KABEL HARDWARE INSTALL .PDFs
UWAGA: MOJA ODPOWIEDŹ do CIEBIE może zająć do 14 godzin, ponieważ jestem w Australii, bądź cierpliwy.
Nie pobieraj plików oprogramowania układowego z żadnych innych stron internetowych ani YouTube, ponieważ nie oferują one żadnego wsparcia i zwykle
tylko jeden z trzech regionów. Możesz ZBRYKIETOWAĆ swoje CMU.